CJI lansează un nou ciclu de materiale pe teme de educaţie media, care vor veni în sprijinul profesorilor şi al elevilor, pentru a-i face mai vigilenţi în raport cu conţinuturile media şi pentru a-i determina să devină creatori de media într-o eră digitală.
Astfel, cadrele didactice şi elevii vor avea la dispoziţie noi materiale în care vor găsi resurse utile ce conţin oferte de studii şi dezvoltare educaţională, vor avea posibilitatea să cântărească avantajele şi dezavantajele vlogging-ului, vor învăţa cum să se protejeze de phishing, vor realiza quiz-uri şi vor explora diverse alte subiecte pentru a învăţa să gândească critic.
Amintim că platforma Educaţia Mediatică a fost lansată în 2018 de către Centrul pentru Jurnalism Independent şi a devenit, în scurt timp, o resursă online unică, destinată profesorilor şi elevilor, care predau şi, respectiv, învaţă disciplina opţională Educaţie pentru media. Platforma mai găzduieşte versiunile online ale programelor de instruire şi manualele de Educaţie pentru media la toate cele trei trepte de învăţământ – primar, gimnazial şi liceal, atât în limba română, cât şi rusă.
Seria de materiale va fi realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul Ambasadei Finlandei la Bucureşti, în cadrul proiectului „Instrumente inovatoare de educaţie media pentru cetăţeni bine informaţi”.