Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită profesorii care predau la treapta de liceu să participe la două training-uri în domeniul educației media, care îi vor ajuta să predea disciplina opțională Educație pentru media în clasele X-XI.
Instruirile vor avea loc la Chişinău, în perioada 13-15 septembrie și, respectiv, 27-29 septembrie 2019. Profesorii, care activează într-o instituție de învățământ din Republica Moldova și care vor preda în anul de studii 2019-2020 în clasele X-XI, se pot înscrie la una din cele două instruiri.
Programele de formare au drept suport curriculumul pentru cursul opțional de Educație pentru media, treapta liceală, fiind elaborat de CJI și aprobat recent de Consiliul Naţional pentru Curriculum din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
În baza curriculumului, CJI va elabora manualul Educație pentru media, clasele X-XI, care va ajuta elevii să înțeleagă rolul și puterea mass-mediei în societatea democratică, să analizeze critic conținuturile media, să conștientizeze pericolele mediului virtual și să devină creatori responsabili de media.
Instruirile vor fi moderate de Loretta Handrabura, dr. în filologie, și Natalia Grîu, consultantă superioară la Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării.
Activitățile se vor desfășura în limba română. Cheltuielile pentru cazare și alimentare vor fi acoperite de organizatori. Vă îndemnăm să vă înregistrați din timp, întrucât numărul de participanți este limitat.
Persoanele interesate trebuie să trimită dosarul de participare până pe data de 6 septembrie 2019 (pentru prima instruire) și 24 septembrie (pentru a doua instruire). Acesta va include: CV-ul și un mesaj de participare, cu menționarea perioadei de instruire pentru care optează: 13-15 septembrie sau 27-29 septembrie 2019, la adresa info@ijc.md.
Pentru informaţii suplimentare apelaţi la 022 213 652, persoană de contact: Veronica Coroi, asistentă de programe, Departamentul Instruire și Comunicare.
Instruirile sunt organizate de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Consolidarea libertății de opinie în Republica Moldova”, cu susținerea Deutsche Welle Akademie și finanțat de Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania și în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și UK Aid și implementat de Internews în Moldova.